contact Clinic procedures links questions out for a stroll Just arrived tips home
Hebrew articles
english articles
lexicon
about Dr. Hofman
check-up
( עודכן 10/2003)
פרטים אישיים
השכלה ופעילות אקדמית
המרפאה ברחובות

השכלה ופעילות אקדמית

מכיתה י' כיוונתי את לימודיי לעבר לימודי רפואה בעתיד. תוכנית הלימודים של "התנסות אישית" בבי"ס התיכון אפשרה לי ללמוד בבית חולים "הדסה" פעם בשבוע, שנה במעבדה למיקרוביולוגיה, ובהמשך במרפאה לאלרגיה. בתחום זה כתבתי את עבודת הגמר שלי בנושא "אסטמה אלרגית".

מיד עם סיום השירות, התחלתי בלימודים במכינה באוניברסיטה העברית בירושלים, ולאחר חצי שנה התקבלתי ללימודי רפואה בירושלים ובבאר שבע.

בחרתי בלמודים בבאר שבע בשל האורינטציה לרפואת המשפחה, בשל החינוך הייחודי שמאפיין את המקום ובשל הגיל הצעיר של הפקולטה, (למדתי במחזור השביעי ).
בעולם החינוך הרפואי לומדים את שיטת הלימודים המיוחדת של "החוויה הבאר שבעית". מקים בית הספר לרפואה, פרופ' משה פריבס, עזב את ירושלים להקים בית ספר לרפואה חדשני, עם דגש על חוויה לימודית אחרת, עם מגע עם מטופלים מהשבוע הראשון ללימודים, הכוונה לרפואה קהילתית לאחר סיום הלימודים, שיטת "הספירלה" (לחזור על נושאים שוב ושוב בעומק ומבט שונה ), ודגש על רפואה אנושית.

להבדיל מרופאים רבים שמציגים את החוויה באור שלילי, כהתחלה להמשך עבודה לא רצויה כרופא, אני נהנתי מאד מתקופת הלימודים בבאר-שבע. הלימודים ללא ספק דרשו השקעה אין סופית של שעות, אך האווירה בפקולטה לרפואה, ובבית חולים "סורוקה" היתה חמה ותומכת. לא היתה אוירה של תחרות בין הסטודנטים אלא של שיתוף, והסגל השקיע מאד בשיתוף הסטודנטים בשיפור הקורסים. במסגרת לימודי בחירה נסעתי לקיץ עבודה/לימודים בבתי חולים בקליפורניה, ב LA בתחום נפרולוגית ילדים ( מחלות כליות , תחום בו שקלתי להמשיך לאחר סיום ההתמחות ), ובקרדיולוגיה בסן פרנסיסקו , בבית חולים "הר ציון" בו סבי סיים את ההתמחות שלו 65 שנה לפני! לעבודת הגמר שלי בחרתי בתחום חינוך רפואי לכלל האוכלוסיה, ועיצבתי תערוכה חינוכית בנושא "חינוך מיני לנוער".

באופן ייחודי, בטרם תחילת הסטאז', התקבלנו (זוג חברים ואני ) להתמחות ברפואת המשפחה בקופת חולים "כללית". חברי באו מרחובות, ושכנעו אותי להקים איתם מרפאה משותפת ברחובות לאחר סיום ההתמחות. בשלב זה עוד חשבתי להתמחות ברפואת ילדים, אך חברי שכנעו אותי שבהתמחות ברפואת המשפחה אוכל המשיך לעבוד עם ילדים, ולא אצטרך להגביל את עצמי משאר תחומי הרפואה שקסמו לי.

סיימתי את לימודי ב 1986, והמשכתי בסטאז' במרכז רפואי תל אביב. ב 1987 היו בתל אביב 3 בתי חולים, ועבדתי בשלושתם ("הדסה ת"א" , איכילוב, ובית חולים ליולדות בקריה). שנת הסטאז' זכורה לי כשנה משוגעת: ההפרש בין הלימודים לבין העבודה גדול מאד, ואת רוב לילות הסטאז' לא ישנתי בניסיון להשלים בין התיאוריה למעשה. את המתח הנוסף של רוב הרופאים בסטאז'- לעשות רושם ולהתקבל להתמחות - חסכתי בכך שעתידי כבר היה ידוע לי.

ב 1988 התחלתי התמחות ברפואת משפחה במרפאת "שמשון" בבית שמש, בהדרכת פרופ' יודפת. במשך 9 חודשים שימשתי רופא כפרי למושבים באיזור. בהמשך עברתי לבית חולים "קפלן" ל 3 שנים של עבודה במחלקה פנימית א' עם פרופ' פינרו, ילדים א' עם פרופ' ברק, פסיכיאטריה בבי"ח נס ציונה עם פרופ' מסטר, אורטופדיה עם פרופ' מלקין, אף אוזן גרון עם פרופ' מרשק, ורפואת עור עם פרופ' פרומקין.

במשך שנות ההתמחות עבדתי כרופא טיפול נמרץ בניידת "נט"ן של מגן דוד. את סיום ההתמחות עברתי כרופא של קיבוץ גבעת- ברנר, בו גרתי עם משפחתי ועבדתי משך 3 שנים, עד 1992 .

במשך כארבע שנים פעלתי במסגרת "שירות ביקורי בית" של רחובות, אותו יסדתי עם ד"ר אריה לוין. במשך השנים ביקרתי באלפי בתים ברחובות, ורבים ממטופלי הכירו אותי לראשונה בביתם..!

במקביל לעיסוקי ברפואה "מערבית" התחלתי משנת הסטאז' ללמוד רפואה סינית. תחילה שיאצו (מסאז' יפני) בהנחית רון פייס, מייסד "מדי-סין", ובהמשך דיקור סיני (אקופונקטורה) בהנחיה אישית של ד"ר ראול רודריגז. המשכתי בקורס שנתי של שיאצו במדי-סין, ושימשתי מורה במדי-סין. תחילה היה קשה לשלב בראשי את השוני בין התחומים. כל תחום מציג "עובדות" לגבי גוף האדם ולגבי מחלות שונות, שלעתים לא חופפות. בהמשך הצלחתי לפתח את הגישה האישית שלי לשילוב רפואה משלימה עם רפואה "מערבית", ואני סבור שזה מאפשר לי פתיחות לגבי שאר תחומי הטיפול המשלים.


*** מאז סיום ההתמחות אני מלמד רופאים במסגרת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. אנחנו "מארחים" סטודנטים לרפואה משנה א', שנה ה', וסטאז'רים. בנוסף, אתם עשויים לפגוש מדי פעם במרפאה סטודנט דובר אנגלית, מתוכנית "סקלאר" להכשרת רופאים מארצות הברית.

במשך שלוש שנים לימדתי בקורס דיפלומה של מתמחים ברפואת המשפחה את הקורס של "ניהול המרפאה", וכעת אני מלמד את הרופאים הכלליים של קופת חולים לאומית במסגרת "לימודים מרחוק" (הרצאות מאולפן הוידיאו שמשודרים לרופאים בכל הארץ).

אני פעיל מאד בקידום הבריאות בארץ, וחבר במועצה הארצית של "מכבי" ובועד הרופאים העצמאיים של מכבי. לעתים קרובות אני משתתף בפגישות של ועדות תכנון ופיתוח של מכבי, בנושאי רפואה ראשונית, מחשוב, ותכנון שירותי רפואה בעתיד.

בימים אלו אני מנסה לקדם רעיון לעידוד שתיית חלב בבתי הספר, לשיפור התזונה והסידן של הילדים בארץ.

בתחום המחקר ריכזתי מספר מחקרים. הראשון בסיוע מוצרי "הדס" לחקור את השפעת השימוש באכינצאה ופרופוליס למניעת מחלות חורף. המחקר לא פורסם בשל חוסר גיוס נתונים מספקים למובהקות סטטיסטית, אך נמצאה ירידה של 30% בשימוש באנטיביוטיקה בחודשי החורף אצל המשתמשים ב"חיזוקית".

מחקר אחר בתחום רופאי המשפחה היה לברר כיצד לשפר לימודי רופאים לאחר גמר ההתמחות. המחקר התבצע בזמן תפקידי בסגל החוג לרפואת משפחה באוניברסיטת תל אביב.

מחקרים שלישי ורביעי - בהם ריכזתי את החוקרים הישראלים, היו בתחום חולי מיגרנה והשימוש בתכשיר "אימיטרקס".

כעת אני משתתף במחקר אודות הימצאותו של חיידק עמיד בקהילה, יחד עם מומחה מחלות זיהומיות מאסף הרופא.

לתשומת לבכם: האתר אינו מהווה תחליף ליעוץ רפואי. כל הנכתב בו הוא בגדר מידע בלבד, ואין להתבסס עליו או לפעול לפיו, ללא יעוץ עם הרופא המטפל.